Корнелия Нинова се срещна с посланика на Чехия

БСП започва подписка за спиране на сделката за ЧЕЗ. Това обяви лидерът на Левицата Корнелия Нинова след среща с посланика на Чехия у нас.     

"Целта ни е спиране на сделката, започване на процедура отначало, кандидатстване от страна на българската държава наравно с други купувачи за закупуване активите на ЧЕЗ-България. Важно е за националната сигурност", поясни Нинова.

Скандалът с ЧЕЗ: Какво пише в тайните документи за продажбата?

"Връчихме писмо чрез чешкия посланик до премиера на Чехия Бабиш за позицията на БСП за продажбата на ЧЕЗ. Ние сме за това държавата да има контрол върху този сектор", допълни тя.

"Отговорността за случилото се не е на правителството на Чехия, а на правителството на България и персонално на Борисов. Вчера премиерът беше изобличен в лъжа и от чешкия премиер, което е абсолютно недопустимо", подчерта Нинова.

Миков: Държавата трябва да се върне в дружества като ЧЕЗ

"Ще се обърнем към българския или чешкия съд, но за да го направим, започваме подписка в страната от български граждани, клиенти на ЧЕЗ, които могат да се конституират в дело като трета заинтересована страна. Не може държавата ни да е на колене пред Гинка и да е зависима от нея какво ще се случи", изтъкна лидерът на БСП. 

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.