Продуцентът на сутрешния блок "Здравей, България" Елена Гюрова се нареди на 6-о място в гигантския слалом

Злато и два сребърни медали за България от Световното първенство по ски за журналисти в "Пампорово"-"Мечи чал". 

Международният редактор на NOVA Любомир Бояджиев спечели златен медал в ски бягането от Световното първенство по ски за журналисти. Успехът се допълва от двата сребърни медала в гигантския слалом – на Весела Владкова от БНР и Юлиян Стоянов от вестник "Лична драма". Продуцентът на сутрешния блок "Здравей, България" Елена Гюрова се нареди на 6-о място в гигантския слалом при жените младша възраст. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СКИ ЗА ЖУРНАЛИСТИ

В тазгодишната 65-а среща на журналистите скиори, която се провежда в родопския курорт от 26 февруари до 4 март, участват 170 колеги от 30 държави от целия свят. България организира за трети път състезанията в уникалната комбинация гигантски слалом и ски бягане след домакинствата през 1985 г. на Витоша и през 2006 г. в Банско.

Двамата сребърни медалисти в гигантския слалом в "Пампорово"-"Мечи чал" бяха наградени от президента Росен Плевнелиев, който по време на форума участва в конференция на тема „България, ЕС и Западните Балкани“, а старта за Любомир Бояджиев в ски бягането даде олимпийската ни шампионка в биатлона Екатерина Дафовска.

Световните срещи на Международния ски клуб на журналистите, неформално световно първенство, се провеждат всяка година от 1955 г. насам. На стартовете за България тази година застанаха 14 журналисти от 13 различни медии.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.