Коментарът идва, след като бежанец нападна четирима души

Управляващата дясна коалиция в Австрия днес се почувства уверена в антиимигрантската си линия, след като афганистанец се призна за виновен за нападението с нож срещу четирима души във Виена, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Австрийският канцлер подкрепи миграционната политика на Орбан

"Ясно е, че много грешки са били допуснати през последните няколко години по отношение на имиграционната политика и политиката за предоставяне на убежище. Имиграцията без граници е в основата на много проблеми, пред които сме изправени", се казва в изявление на австрийския канцлер Себастиан Курц.

Австрийският канцлер призова за по-добра защита на границите на ЕС (СНИМКИ)

"Точно заради това ние втвърдихме нашите правила за предоставяне на убежище", заяви вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, лидер на крайнодясната "Австрийска партия на свободата".
Заподозреният за нападението срещу четирима души във Виена е 23-годишен кандидат за убежище. Той нападна първо възрастна двойка и дъщеря им на 17 години, които излизали от ресторант на търговска улица. После нападна друг афганистанец на няколко метра по-нататък. Един от ранените - мъжът от атакуваната двойка - е в сериозно състояние. Останалите са извън опасност за живота.

В Швейцария може да се проведе референдум за спиране на имиграцията от ЕС

Нападателят бе арестуван малко след атаките. Той каза, че е наркоман и че е действал така, защото е агресивен и недоволен от живота, но че нямал никакви политически мотиви. Нападателят каза още, че познавал афганистанеца, когото ранил и че двамата имали спор за дрога.

Задържаха бежанец в Германия, разкрил в интернет, че е убил жена си

Миграционният въпрос бе в центъра на кампанията за австрийските избори миналата есен. В резултат на миграционната криза през 2015 г. - 2016 г. в Австрия, страна с 8,7 милиона души население, бяха регистрирани над 150 000 кандидати за убежище, което е 2 процента от населението.

Ще влязат ли близо 7 милиона мигранти в Европа?

Управляващата коалиция, спечелила над 60 процента от гласовете, предприе мерки за ограничаване на предоставянето на убежище и за ускоряване на процедурите за експулсиране.
Нападенията в Австрия, в които са замесени мигранти, са относително редки, но някои от тях получават широк отзвук. Полицейски статистики показват, че процентът на престъпленията сред новопристигналите надвишава средното ниво за Австрия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.