Наградата му беше връчена от вътрешния министър Валентин Радев

Журналистът на NOVA Румен Бахов получи отличие "Достойните българи". Наградата му бе присъдена за "историите, които разказва с ирония, за да помага на хора, изпаднали в абсурдни ситуации.  

За 16-а година вестник "24 часа" награждава достойни българи, които помагат на бедстващи, бедни и болни, щедро даряват, градят безвъзмездно и отстояват справедливи каузи.

Наградата на Румен Бахов беше връчена от вътрешния министър Валентин Радев
Награда за работата си получи и кореспондентката на NOVA в Гърция Бойка Атанасова, която разказа историята на българин, несправдливо осъден на доживотен затвор.

Премиерът Бойко Борисов връчи отличието на тримата IT специалисти от Враца Емилиян Кадийски, Тонко Влахов и Тихомир Кръстев, които организират курсове за безработни младежи от града. Тяхната организация "Враца Софтуер Общество" е победител в първото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с фондация Reach for Change. Борисов благодари на тримата младежи, че са останали в България и във Враца и ги призова да продължават и занапред с добротворчеството.

Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов връчи награда на турската архитектка Фикрие Булунмаз, която е работила в продължение на седем години върху реставрацията на желязната църква "Св. Стефан" в Истанбул. Той посочи, че архитектката заслужава за тази си дейност и държавно отличие. Рашидов посочи, че благодарение на правителството на Борисов притежаваме с нотариален акт екзархийските имоти в Истанбул, реставрирани са и две църкви в Одрин.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова каза, че за нея е изключително приятно, че първите три примера за достойни българи са свързани със сферите на образованието и културата. Тя връчи отличието на деца от 125 училище, които са събрали пари за инвалидна количка на свой съученик. Фандъкова отбеляза, че разбирането, че с развитие на образованието и културата можем да напредваме по-бързо. Примерът заразява, а добрият пример - два пъти повече, каза още тя, подкрепяйки инициативата.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който награди двама полицейски служители - старши комисар Димитър Машов и жандармериста Пламен Петров за работата им по случаи с телефонни измамници, призова възрастните хора да не се поддават на измамниците. "Не го правете, ние никога не искаме пари", призова той пенсионерите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.