Шестима души са пострадали

Верижна катастрофа е станала на пътя Бяла - Русе на разклона за град Две могили. Ударили са се автобус, тир и две коли. Шестима души са пострадали.

СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

При намалена видимост и силен сняг, кола, управлявана от италианец, излиза от разклона от град Две могили и се удря в идващия отсреща тир. Последвал още един сблъсък. Идващият след тира автобус с 20 души се удря в камиона. Друга кола също става част от верижната катастрофа.

Ранените са шестима - трима от пътниците в автобуса и трима от една от колите. По-тежко пострадалите са пътували с лек автомобил. Хората от автобуса са с по-леки контузии. Вероятната причина за инцидента – несъобразена скорост.

Петима българи остават в болница след инцидента в Египет

„Пътищата са поддържани по изисквания и стандарти. Нямаме проблеми с пътищата. Снеговалежът по това време е бил доста обилен и е била намалена видимостта”, заяви Ростислав Стефанов, директор на Областно пътно управление – Русе.

Галя Топалова, президент на компанията „Етап – Адресс” съобщи за NOVA, че всички пътници от автобуса са извозени с коли до Русе и оттам – до Силистра. 

Според Топалова пътят не е бил почистен и настилката е била заледена.

КАНИБАЛИ ПО ПРИНУДА: Катастрофата, която обърна живота на група младежи (ГАЛЕРИЯ)

Движението по пътя е спряно и се отклонява през град Две могили. От Русе са изпратени три линейки. 

Проблеми с обилния снеговалеж имаше в Шуменско. Наложени бяха ограничения за движение на товарни автомобили. В ранния следобед за близо два часа камиони над 12 тона не можеха да се движат през Ришкия проход. Ограничението предизвика недоволство. Ситуацията на североизток, засега се нормализира, но от тази нощ се очакват нови снеговалежи.

ИНЦИДЕНТ ВЪВ ВАРНА: Автобус мина през крака на жена, тя почина

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.