Истинска политическа война се разрази в кулоарите на НС

Оставката на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев, който се проверява от НАП, заради съмнения за злоупотреби, беше гласувана от депутатите. Минути след това гласуване, ГЕРБ и БСП започнаха нова серия обвинения. Един червен кмет и един депутат от мнозинството попаднаха в центъра на престрелката.

НС прие оставката на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев

С един по-малко в редиците останаха управляващите, след като Димитър Гамишев беше освободен. От ГЕРБ обаче, контраатакуваха. В кулоарите пристигна още един техен бивш депутат – Антон Тодоров, за да обвини настоящия червен кмет на Сопот, че е ощетил общината с милиони.

"Поради некадърност и некомпетентност, общината е в тежко финансово състояние", каза Тодоров.

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев е депозирал оставката си

Съмненията - недобро управление на европейски пари, довело до нови задължения за около 10 милиона лева. Информацията дошла от Инициативен комитет, а проверка в Сметната палата показала, че около 2 милиона и 700 хиляди от данъци и такси не са били заприходени.

"Един опит, който не е подкрепен нито с политически, нито с икономичски факти. опит по снимка", заяви Георги Търновалийски от БСП.

"Мога да застана зад всяка една стотинка. Жалко, ако се прави политика, да унищожиш най-българския град. Да са живи и здрави - има един друг съд, той е навременен и всички ще минем през него. Пожелавам всичко добро на господин Тодоров", каза от своя страна кметът на Сопот.

Главният прокурор поиска имунитета на двама депутати

От  БСП реагираха на обвиненията светкавично и с нови обвинения. Отново срещу депутат на ГЕРБ и отново за прикриване на ДДС задължения .

"Отново депутат от герб, който е прехвърлил своите фирми на малоимотно лице - Динко Динков", каза Търновалийски. 

От ГЕРБ реагираха веднага - извадиха депутата си от зала, за да обясни. 

"Изключително зле скалъпен сценарии", каза той по адрес на нападките срещу себе си.

"Продал съм не една, а две фирми, случило се е две години преди да стана депутат. Нямам никаква представа на кого съм продавал фирмата, аз съм бил съдружник и не съм участвал пряко в това", подчерта той. Не познавал и никой на име Динко Динков. 

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.