Министър Ангелкова каза, че след празничните дни ще бъдат финализирани промените в Закона за туризма

Над 450 000 туристи очаква да посетят различни региони в България по време на Великденските празници, каза министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БТА. Тя е в Кърджали по покана на местната структура на КРИБ за участие в кръгла маса на тема "Перспективи пред развитието на културно-историческия туризъм".

Туристите ще плащат данък дори за кратък отдих в Гърция

По думите й Кърджали е неизменна част от дестинацията "Магията на Източните Родопи". "Не само Перперикон, който стана международно известен, но и всички други обекти, които сме включили в тази дестинация, бележат ръст на своите посещения", отчете Ангелкова. Тя подчерта, че на базата на това, което вече е постигнато, съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите се обсъжда създаването на винено-кулинарни маршрути по проекта "Сподели България".

Голямата базилика в Пловдив на път да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Според Ангелкова след Великденските празници ще бъдат финализирани промените в Закона за туризма, заедно с някои наредби към него. "Предстои промяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Като цяло посоката е облекчаване на режима и увеличаване на изискванията към по-високата категория заведения", каза министърът на туризма.

Къде ще почиват българите по Великден?

На въпрос очакват ли се сезонни работници от чужбина през летния туристически сезон на Черноморието, тя отговори, че миналата година е имало над 4000 сезонни работници от Молдова, Беларус, Тайланд, включително и от Филипините. За тази прогнозата била те да нараснат до 6000.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.