Говорителят на руското външно министерство я нарече „подполковник Коткин”

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова се пошегува с избягалата котка на Сергей Скрипал. Това се случи в ефира на телевизионния канал „Россия 1”.

Русия се интересува от здравето на домашните животни на Скрипал

Захарова коментира темата за отравянето на бившия руски шпионин и съдбата на неговите домашни любимци. По-рано британските власти обявиха, че двете му морски свинчета са били мъртви. Една котка е била намерена в тежко състояние и ветеринарен хирург е решил да я евтаназира, за да сложи край на мъките й. За втората котка се смята, че е избягала.

„Що се отнася до втората котка под кодовото название Муся, която единствена от четирите животинки е успяла да избяга – мога да кажа, че подполковник Коткина се намира на територията на Великобритания и изпълнява възложената й мисия. Повече не мога да издам нищо”, заяви Захарова.

Путин: "Новичок" може да се произвежда в 20 страни по света

Газета.Ру припомня, че в руското посолство в Лондон са нарекли умрелите животни на Скрипал „неудобни улики”.

Лондон не уточнява дали домашните любимци на Сергей Скрипал са починали от отравяне вследствие на атаката с нервнопаралитично вещество срещу своя стопанин, или от глад.

Печалната участ на животните, отглеждани от бившия руски шпионин, беше направена публично достояние от британската полиция повече от един месец след покушението срещу него в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март, отбелязва Франс прес.

Британската полиция смята, че Сергей Скрипал е бил изложен в своя дом на действието на химическото вещество заедно с дъщеря си Юлия. Най-висока е била концентрацията на дръжката на входната врата, припомня Франс прес.

Редактор: Гергана Тенева

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ "СКРИПАЛ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.