По-рано израелският военен министър изпрати предупреждение до Техеран и групировката "Хизбулла"

Ако иранците действат срещу Израел от сирийска територия, Башар Асад и неговият режим ще бъдат тези, които ще платят цената". Това предупредиха високопоставени лица от Израелските отбранителни сили, след като върховният аятолах на Иран Али Хаменей определи ракетната атака срещу сирийската въздушна база Т-4 като „израелско престъпление“ и увери, че тя „няма да остане без отговор“, отбелязва вестник The Jerusalem Post, цитиран от "Фокус".

Израел: Няма да позволим Иран да се окопае в Сирия

Сирийската армия в бойна готовност, очаква чуждестранни удари

„Режимът на Асад и самият Асад ще изчезнат от картата и от света, ако иранците се опитат да навредят на Израел или неговите интереси от територията на Сирия", заявиха висши представители на израелските военни кръгове, чиито имена не разкриват от редакцията на вестника. „Нашата препоръка към Иран е да не се опитва да действа, защото Израел е твърдо решен да продължи по този въпрос до самия край", предупредиха събеседниците на изданието. Министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман заяви във вторник, че Израел ще предприеме всички необходими стъпки, за да попречи на Иран да създаде постоянна военна база в Сирия.

Иран с предупреждение към Израел заради удара срещу база в Сирия

Нетаняху: Израел ще нанася удари по тези, които искат да му вредят

„Независимо от цената, няма да позволим на Иран да има постоянни военни позиции в Сирия. Нямаме друг избор", категоричен бе Либерман. Според източниците на вестника, Иран може да предприеме опит за ответен удар срещу „предполагаемото израелско нападение в Сирия“, който вероятно ще бъде извършен с оръжия, които Техеран е транспортирал в Сирия. Длъжностните лица не вярват, че директният конфликт между Израел, Иран и Сирия задължително ще вкара ливанската групировка „Хизбула“ в конфликта. „Надяваме се, че генералният секретар на „Хизбула“ Хасан Насрала няма да се присъедини и ще бъде държан настрани в кампанията, ако такава бъде задействана. Нямаме никакъв интерес да разширим фронта, но ако се случи, Насрала трябва да разбере, че съдбата му няма да се различава от тази на Асад, той ще плати много висока цена", увериха събеседниците на редакцията. 

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.