Мей подчерта, че ако се наложи ще действа и без одобрението на парламента

Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви, че е готова да се присъедини към военни действия срещу правителствените сили на Сирия без одобрението на британския парламент, съобщи Би Би Си, позовавайки се на собствени източници. Мей мотивира решението си с това, че иска да предотврати повторна химическа атака в Сирия, съобщава БГНЕС.

Сирийската армия опразни ключови военни сгради в Дамаск

Тереза Мей: Потресена съм от „ужасното“ руско вето

Британският премиер обаче отказа да коментира призива на президента на САЩ Доналд Тръмп към Русия да се приготви за ракетни удари срещу Сирия. По-рано опозиционния лидер на Лейбъристката партия Джеръми Корбин призова Мей да вземе мерки така че всички страни в конфликта в Сирия да се върнат на масата за преговорите. Той настоя на депутатите в Камарата на общините да бъде дадено право на глас в случай, че се наложи разглеждане на въпроса за евентуални военни действия на Великобритания в Сирия.

 Премиерът на Великобритания Тереза Мей оповести освен това, че дори и без санкция на парламента, е готова еднолично да даде заповед за военна намеса в Сирия, пише турският вестник „Джумхуриет”, цитиран от "Фокус". Информация се позовава на съобщение на BBC. Уточнява се, че следват подробности по темата.  

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.