Във вторник Русия наложи вето на подкрепеното от САЩ предложение за Сирия в ООН

Британският премиер Тереза Мей критикува „ужасното“ вето на Русия на резолюцията на ООН за провеждане на международно разследване на използването на химически оръжия в Сирия, съобщава БГНЕС.

„Потресена съм от това, но не съм изненадана.“

При евентуални удари: Какви биха били целите на САЩ в Сирия?

Във вторник Русия наложи вето на подкрепеното от САЩ предложение, което би възстановило един Съвместен разследващ механизъм за разследване на химическите атаки в Сирия и установяване на виновните за тях. Вашингтон от своя страна блокира руското предложение , свързано с предполагаемата химическа атака в контролирания от бунтовници град Дума.

НА ПРАГА НА НОВА ВОЙНА: Напрежение между САЩ и Русия заради Сирия

„Работим с нашите съюзници и партньори и бързо постигаме разбиране за това, какво се е случило на мястото. Всички признаци сочат, че сирийският режим е отговорен. Използването на химически оръжия не може да не бъде оспорено... Ние ще работим с нашите най-близки съюзници по това как можем да осигурим как на тези, които са отговорни за случилото се, да им бъде потърсена отговорност“, каза Мей.

Сирия: Заплахата от удари на САЩ е безразсъдна ескалация

Във вторник Мей, Тръмп и Еманюел Макрон обсъдиха какъв може да бъде отговорът на международната общност на предполагаемата химическа атака.

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.