Коментарът е на източник от сирийското министерство на външните работи, цитиран от САНА

Сирия осъди като безразсъдна ескалация заплахите на президента на САЩ Доналд Тръмп да нанесе въздушни удари по нейна територия, предадоха Франс прес и ДПА, като се позоваха на държавната информационна агенция САНА.

Тръмп към Русия: Пригответе се, ракетите идват!

"Не сме изненадани от тази безразсъдна ескалация, идваща от режим като този в САЩ, който спонсорираше и продължава да спонсорира тероризма в Сирия", каза източник от сирийското министерство на външните работи, цитиран от САНА.

Захарова: "Умните ракети" трябва да летят срещу терористи

Той заяви още, че "не е изненада, че американският режим, който служеше като въздушна сила на (групировката) "Ислямска държава", подкрепя терористите в Източна Гута и спонсорира техните измислици и лъжи, за да бъдат използвани като претекст за атака срещу Сирия".

Тръмп няма как да победи в Сирия, но може сам да си навлече неприятности

Тръмп предупреди Русия, която е съюзник на Башар Асад, че по сирийска територия ще бъдат изстреляни ракети след предполагаемата химическа атака, приписвана на сирийския режим, в бунтовническия град Дума, предаде Франс прес.

С какви военни сили действа Русия в Сирия?

Отношенията между САЩ и Русия "днес са по-лоши от всякога, дори и по време на Студената война", написа Тръмп в Туитър.

Москва се закани да унищожи всички ракети, изстреляни по Сирия, и предупреди, че всеки акт, който би дестабилизирал вече много крехката ситуация в региона", "ще има тежки последици".

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.