Кремъл отговори, че подобно нападение може да унищожи ценни улики

Тръмп предупреди Русия "да бъде готова" да свали ракетите, които ще бъдат изстреляни срещу Сирия, предаде "Ройтерс".

Съветът за сигурност отхвърли руска и американска резолюции за химическите оръжия

"Русия, приготви се", написа в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп и предупреди, че ракетите "ще дойдат" в Сирия като ответна мярка на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена през уикенда, предадоха световните агенции.

Русия и САЩ не одобриха проекторезолюциите си за Сирия

"Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат - хубави, нови и "умни"! Не бива да си партньор с изтребващо с газ животно, което убива хора и изпитва наслада от това", написа Тръмп, имайки предвид сирийския президент Башар Асад.

"Нашите отношения с Русия сега са по-лоши от всякога, включително и от времето на Студената война. Няма причина за това. Русия се нуждае от нас, за да подпомогне собствената си икономика. За нас е много лесно да го направим, ако всички нации се обединим, за да работим заедно. Спрете с надпреварата във въоръжаване?", добави американският президент.

С какви военни сили действа Русия в Сирия?

Кремъл от своя страна отговори, че подобно нападение може да е планувано, за да унищожи ценни улики за предполагаемата химическа атака, която според Русия е поредната „провокация”, която да защити намесата на Запада в района.

„Дали цялата идея не е бързо да се премахнат следите от провокацията, така че международните инспектори да нямат доказателства за намесата? ”попита говорителката на външното министерство Мария Захарова във Фейсбук.

Тръмп няма как да победи в Сирия, но може сам да си навлече неприятности

"Умните ракети" трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

С това тя реагира на изказване на американския президент Доналд Тръмп, който предупреди Русия да се готви за "умните" американски ракети, които ще бъдат изстреляни срещу Сирия.

"Умните ракети трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, което от години се бори срещу международния тероризъм на своя територия", написа във Фейсбук Захарова.

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.