Според него, Турция е единствената страна, която е допринесла за мира и стабилността

Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че е време маските да паднат и трябва да бъде сложен край на спектакъла, който се разиграва в Сирия и Ирак, предаде БГНЕС.

Меркел: Сирия не е унищожила химическия си арсенал

Ердоган подчерта, че Анкара в никакъв случай няма да използва сила срещу военните части на съюзническите държави, но настоя партньорите в антитерористичната коалиция да се дистанцират от терористите от Отрядите за защита на народа /въоръжените сили на сирийското крило на ПКК/, съобщава Анадолската агенция.

Ще има ли военни удари срещу Сирия?

„Турция е крайно обезпокоена от превръщането на Сирия в полигон за демонстрация на сила. Подобен подход от страните, опиращи се на военната си мощ, е недопустим“, заяви държавният глава. Според него Турция е единствената страна, която е допринесла за мира и стабилността в Сирия, а влиянието на Анкара се разпростира далеч зад нейните предели. „Във всички други райони на Сирия, където действат други играчи, царят насилие, нестабилност и разруха. Турция счита, че е длъжна да отиде на помощ на своите събратя и да протегне ръка във всяка точка на света“, посочи той.

Разузнавателни самолети на САЩ на остров Крит

Турският лидер определи като погрешна политиката на страните, които подкрепят режима на „убиеца Башар Асад“, но грешат и онези, които сътрудничат на сирийските Отряди за защита на народа. Ердоган каза, че до последно ще се бори с тези две заплахи в Сирия и Турция ще запази присъствието си там до осигуряването на пълната безопасност в съседната държава. Аз открито заявявам, че Турция се оказа единствената страна, която на дело води борба с ислямските терористи от ДАЕШ в Сирия, посочи президентът в Анкара и се зарече до крак да ликвидира всички бойци от Отрядите за защита на народа. 

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.