Йордан Цонев коментира и доклада на „Репортери без граници”, според който свободата на пресата у нас е все по-ограничена

Напрежението между институциите не е полезно за страната и за българските граждани”. Това каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от ДПС Йордан Цонев в коментар по темата за разменените напоследък реплики между президента и членове на правителството.

Цветанов: С президента имаме принципни политически различия, не междуличностни противоречия

Народният представител разкритикува поведението на Обединените патриоти и заяви, че те, в лицето на партия „Атака”, се опитват да променят пътя на България.

Истинският конфликт е в това накъде ГЕРБ води страната с тази коалиция”, каза Цонев. И допълни, че управляващата партия може истински да се разграничи от спорните позиции на Патриотите само като се откаже от тях като коалиционен партньор.

Тази шизофрения в политиката няма как да продължи. ГЕРБ дължат отговори на европейските и натовските ни партньори. А националната ни сигурност зависи не от това колко самолета ще купим, а колко лоялен член на НАТО и ЕС сме”, каза още депутатът от ДПС.

"Репортери без граници": България - на 111-о място по свобода на пресата

Той коментира и последния доклад на неправителствената организация „Репортери без граници”. В него е записано, че България е на 111-о място по свобода на пресата в света, продължава да пада в индекса и е на най-ниската позиция в сравнение с другите страни-членки на ЕС.

Аз, като политик, казвам, че имам свобода на словото. Ходя във всички медии и никой не ме е ограничил да изказвам мнението си”, категоричен бе Цонев. Той допълни, че „клепането на България трябва да е с граници”.

Политикът коментира и темата с показния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. Цонев призова да се даде време на новата структура КОНПИ, за да се види как тя върши работата си.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.