Това е историята на Красимир Цонов

Той е предприемчив човек, за когото трудолюбието е в основата на успеха. Неслучайно след дълъг път, той създава една от най-големите вериги за спортни стоки у нас. Това е Красимир Цонов.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Българи проектират колите на бъдещето

Завършва математическа гимназия, а после се дипломира като инженер и става аспирант по електроника.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Мисията да даряваш живот

„Основата, по мое мнение, това е семейството, това е майка ми, която беше учителка по математика, тя е жива и здрава и сега, на 86 години, които ни научиха на трудолюбие. Смятам, че ако един човек е трудолюбив след това ще дойде всичко. А училището беше много хубаво, вярно е това. Да, това е най-важното нещо, човек започва от училището”, заявява Красимир Цонов.

ИСТОРИИ НА УСПЕХА: Какво е общото между кокичето и киселото мляко?

Траен спомен в живота му остава неговият научен ръководител на аспирантурата проф. Боянов.

"ИСТОРИИ НА УСПЕХА" с Деcи Банова: Българският тенор, пял с Хосе Карерас (ВИДЕО)

„Каквото и да правиш в тоя живот, винаги знай, копай до здраво, тръгни от здраво и това ми помогна много. После във всички други неща, които съм правил като начинания, се опитах да започна от нулата, за да градя от началото”, разказва Цонов.

ИСТОРИИ НА УСПЕХА: Какво е общото между кокичето и киселото мляко?

През 1994 година Красимир емигрира със семейството си в Канада. И въпреки че там всичко е уредено, той, съпругата му и 13-годишният му син не успяват да се адаптират и се връщат в родината. В България, Красимир започва бизнес, който развива и до днес. Носи му успех и финансова стабилност.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.