Инцидентът е станал в Южния парк в София

Дете на една година е с тежки наранявания, след като велосипедист го прегази и избяга. Инцидентът е станал в оживен парк, пълен с деца и възрастни. Бащата на детето издирва велосипедиста чрез социалните мрежи.

„Вчера към 18:30 часа това лице прегази дъщеря ми с бясна скорост и избяга от местопроизшествието. Ако някой познае лицето, нека се свърже с мен или да звънне директно в 4 РПУ.

Също така се обръщам към колоездачите:

- Хора, в Южния парк гъмжи от дечица и родители. Моля ви, не карайте като обезумели по алеите”, написа той.

Бащата е подал жалба в 4 РПУ, където работят по случая.

Близките на убити на пешеходни пътеки търсят справедливост

В Южния парк, както във всички паркове, вечер има деца. Така и вчера малката Теа била в парка с майка си. Забавлявала се на една от поляните, но в един момент стъпила една крачка на асфалта, а отгоре спускащ се колоездач я блъснал и минал през нея. Инцидентът е станал около 18:30 часа.

„Той я удря, прегазва я с предната гума на колелото, влачи я 1-2 метра по асфалта”, разказва бащата Мирослав Джоканов.

Велосипедистът се качва на колелото и изчезва, а малката Теа е откарват в „Пирогов” с няколко фрактури на едното краче.

„Дъщеря ми е в детска травматология в „Пирогов”, бяхме в противошокова зала, където тя изживя едни високостресови 24 часа. Единственото, което казва сега е: „Мама и тати””, разказва бащата.

Снимка: Facebook

А Дияна, майка на малкия Самуил, също я е страх от велосипедистите в парка.

„Той е в такава възраст, че иска да ходи, но мен ме е страх да го пусна, защото ме е страх да не изскочи някой с колело и няма да го види. В парка има обособени зони за кучета, за деца, аз обаче за да стигна дотам с детето, трябва да мина оттук, тоест аз трябва да си водя детето на каишка, за да ми е спокойно, че няма да го отнесат”, заявява Дияна Костова.

ИДЕЯ: Задължават велосипедистите да карат с каски

А Симеон, колоездач от години, се възмущава от постъпката на младия мъж и смята, че трябва да има обособени зони само за велосипеди, както е в чужбина.

„На времето ни бяха учили, като видите топка след топката има дете”, разказва Симеон.

„Трябва да направят специално място, където да карат тези с колела, и да има къде да играят малките деца”, смята Теодор Славков.

Мирослав Джоканов подава жалба в полицията, а оттам все още издирват извършителя. Родителите на малката Теа вярват, че велосипедистът ще бъде намерен.

Апелът на родителите на Теа и МВР е ако разпознаете мъжът от снимките, да се обадите в най-близкото районно управление.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.