ИДИЛ обяви, че той е техен боец

Един човек беше убит, четирима ранени при атака с нож в Париж. Двама от пострадалите са в критично състояние. Тази нощ мъж нападна хората в района на операта в града. Популярно място в сърцето на френската столица с много заведения в района. Нападателят е застрелян от полицията. Малко след нападението ИДИЛ обяви, че извършителят е техен войник. Той отмъщавал на страните, които бомбардират територии на джихадистите в Сирия и Ирак. Френските власти разследват атаката като терористичен акт. 

Най-малко 1 убит, 4 ранени при атака с нож в сърцето на Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нападението се случило в богат и престижен квартал на метри от парижката опера.

Добрата новина е, че сред петимата намушкани с нож, двама бяха в критично състояние, но вече не са. Атаката се е случила снощи в 20:50 местно време, когато неидентифициран мъж извършва нападението. По описания терористът е около 20-годишен мъж с дълга коса, брада и от северноафрикански произход.

Опасения за терористичен акт по време на сватбата на Хари и Меган

Той е крещял „Аллах е велик”, когато е нападал минувачите.

Това, което френските медии коментират, е много бързата и своевременна намеса на полицията. Първото позвъняване в полицията е в 20:47 минути, само пет минути по-късно на място има полиция. Девет минути по-късно нападателят е неутрализиран. Местните власти са горди, че стават все по-бързи в неутрализирането и реагирането при подобни инциденти.

Най-малко 30 убити и ранени при атентат в Афганистан

Френските власти не могат да установят кой е нападателят. Възможно е малко по-късно през деня тази информация да стане известна.

Кореспондент: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.