Храната, която европейските лидери ще консумират, е произведена в България

Лидерите на ЕС тази вечер ще вечерят на маса от рециклиран картон, съобщифа от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Материалът, от който е изработена масата, се нарича „риборд” и е направен от рециклиран картон. Той е супер лек, но много здрав. Масата е създадена специално за тази среща и е водоустойчива.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА МАСАТА, НА КОЯТО ЩЕ ВЕЧЕРЯТ ЛИДЕРИТЕ НА ЕС

Неформалната вечеря ще се проведе в зала „Джон Атанасов“ на “София Тех Парк“, в навечерието на голямата Среща на върха на 17 май и на нея ще присъстват всички 28 лидери на държавите членки на ЕС. Тя е организирана по покана на Доналд Туск, председател на Европейския съвет, а домакин е българският премиер Бойко Борисов.

Идеята е след приключването на вечерята тя да се нареже и да се рамкира плоскостта пред всеки лидер, където е седял. На тези плоскости всеки от участниците в срещата ще напише послание, а скоро след това всички те ще бъдат изложени.

ЛИДЕРИТЕ НА ЕВРОПА У НАС: Какво ще се случи на срещата на върха в София?

До залата, в която ще се проведе вечерята, в обособено помещение ще има 3D мапинг шоу за европейските лидери, в което са включени експозиции на български художници.

Храната, която европейските лидери ще консумират, е произведена в България, като повечето използвани продукти са био. Има български трюфели, различни видове сирена, лютеница, пушени чушки. 

В четвъртък срещата на върха ЕС – Западни Балкани навлиза в решаващия си ден и лидерите реално сядат на масата на преговорите. NOVA ще следи събитията в специално студио и ще информира зрителите си за случващото се през целия ден.

Nova.bg ще излъчи на живо пресконференцията на участниците в срещата, която ще започне в 15.00 ч.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЕС-ЗАПАДНИ БАЛКАНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.