"Опозиция и управляващи сме единодушни по председателството на Съвета на ЕС и неговите приоритети", заяви тя

“Ние сме опозиция на управлението и често имаме остри спорове с правителството, но по председателството на Съвета на ЕС и неговите приоритети, в частност Западни Балкани, сме единодушни”.

Историческа среща в София и решаващ ден за Западните Балкани

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата на левите лидери и министър-председатели от ЕС и Западните Балкани.

Тя даде пример, че управляващи и опозиция са изготвили общата позиция на българския парламент и заедно работят в комисиите по този въпрос.

Първи лидерски коментари от срещата на върха в София

“Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа, път за стабилност, за мир в региона, за икономически просперитет и социални блага. Радвам се, че Алексис Ципрас, Зоран Заев и Еди Рама са трима премиери от нашето политическо семейство и им желая успех. Вярвам, че Гърция и Македония скоро ще решат спора за името”, заяви Нинова.

Среднощен разговор между Борисов, Меркел и Макрон (СНИМКА)

„Надяваме се, че и следващата държава-председател и по-следващата ще приеме този приоритет, така че процесът, който започва в София, да продължи и да доведе до успех”, каза още тя.

В четвъртък срещата на върха ЕС – Западни Балкани навлиза в решаващия си ден и лидерите реално сядат на масата на преговорите. NOVA ще следи събитията в специално студио и ще информира зрителите си за случващото се през целия ден.

Nova.bg ще излъчи на живо пресконференцията на участниците в срещата, която ще започне в 15.00 ч.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЕС-ЗАПАДНИ БАЛКАНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.