"Има много страни, които са кандидати да влязат в ЕС. При тях обаче има проблеми, свързани с тероризма и миграцията", заяви той

Трябва да работим за стабилността на Западните Балкани”, заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни преди срещата на върха, която се провежда в София.

Меркел: Доброто на Западните Балкани гарантира мир и сигурност за всички нас

"Има много страни, които са кандидати, за да влязат в ЕС – Черна гора, Сърбия и други. При тях обаче съществуват проблеми, свързани с тероризма и миграцията. Моето предложение би било един пакет, който да седят финанси за изграждането на инфраструктура, за железопътни линии, за дигиталната инфраструктура, които напълно ще подкрепят предложението на комисар Габриел за дигитализацията", заяви Таяни.

Борисов и Мей: Европа трябва да остане ангажирана със Западните Балкани (ВИДЕО+СНИМКИ)

На въпрос дали смята, че сега Западните Балкани имат по-голям шанс, той отговори, че според него в момента е възможно да се постигне някакво съгласие за 2025 г.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА НА ВЪРХА ВИЖТЕ ТУК

В четвъртък срещата на върха ЕС – Западни Балкани навлиза в решаващия си ден и лидерите реално сядат на масата на преговорите. NOVA ще следи събитията в специално студио и ще информира зрителите си за случващото се през целия ден.

Nova.bg ще излъчи на живо пресконференцията на участниците в срещата, която ще започне в 15.00 ч.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЕС-ЗАПАДНИ БАЛКАНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.