Той призова хората да не се поддават на подкупи

„Това, което се направи за полицаите на пътя, да бъдат оборудвани с камери и микрофони, според мен повлия доста силно, защото се загубиха сигналите за корупция на пътя. Друг е въпросът, че тази тема, която сега повдигат за регистрацията на коли и предоставянето на тази специални регистрационни номера, действително там нещата не са регламентирани и позволяват да си стига до такива ситуации, в които се получават подкупи”. Това коментира в студиото на „Здравей, България” Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ по повод задържането на шефа на КАТ-Благоевград за получаване на подкупи за регистрацията на автомобили.

Прокуратурата: Началникът на КАТ е взимал подкупи за бърза регистрация на коли

Той призова хората да не се поддават на подкупи, защото по думите му, наказанието е леко, но е опасно влизането в контакт и даването на пари.

Автобус и тир се удариха на АМ "Тракия", рейсът е обърнат в канавката (ВИДЕО)

„Ако се въведе такова превила процент от глобите на пътя да отиват за заплатите на полицаите, хората ще реагират негативно, тъй като ще решат, че всички работят, за да си увеличат заплатите и си измислят какви ли не нарушения”, добави Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.