С поста си се раздели заместник-шефът на Софийския затвор

Разследващите все още нямат отговор на въпроса как е внесено оръжието за бягството на затворниците Владимир Пелов и Радослав Колев. Първите уволнения обаче вече са факт. С поста си се раздели заместник-шефът на Софийския затвор.

Уволнен ще бъде и един надзирател, а други 14 бяха наказани с порицание, обяви зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

БЕЗ СЛЕДА: Издирването на избягалия затворник Радослав Колев продължава

„Казано съвсем кратко, този човек прояви страх пред лицето на врага. Един надзирател, който можеше да направи нещо да осуети бягството, той предпочете пасивна позиция. Повече от ясно е, че на този човек не му е мястото му не е в системата”, заяви още Проданов.

След бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев бяха назначени  дисциплинарни проверки. Така и не стана ясно кой е  доставил оръжие на Пелов.

„Към момента въпросът за внасянето на оръжието остава неизяснен”, обясни Проданов.

Именно оръжието е най-важният детайл за бягството, смятат лишени от свобода.

„Някъде са допуснали голяма грешка, че са вкарали оръжие в затвора. Ако нямаха оръжие, те нямаше да могат да избягат”, коментира Григор Едуард, осъден.

Той е шесткратен шампион по бокс на България. Осъден е за убийство. Остават му 14-дни от 10-годишната присъда.

„Цял живот не можеш да живееш като беглец или да живееш и след 5 години да те хванат. Защото в момента Радослав се крие и живее като един плъх. Трябва да имаш много връзки и пари, за да можеш да излезеш в чужбина, а те тези възможности ги нямат”, смята Григор Едуард.

А днес в затвора организираха  турнир по бокс под девиза „С ръкавица срещу наркотиците и агресията”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.