Надпреварата ще се проведе в столичния парк „Възраждане”

Да надскочиш себе си за кауза! Младежи от София, майстори на паркур, организират състезание с цел да подпомогнат деца, болни от рак.

Паркурът е един от най-младите спортове. Той се ражда преди едва 20 години над покривите на Париж. Зад усещането за свобода, което дава, стоят дълги часове на тренировки.

МАУГЛИ ОТ ГРАДА: На ръба на пропастта (ВИДЕО)

Делян е треньор по спортна гимнастика. С паркур се занимава от 13 години. Казва, че целта му е да научи младежи да приемат предизвикателствата с отговорност. А в събота ще преподаде един от най-важните уроци на учениците си – чрез състезание, приходите от което ще бъдат дарени на онкоболни деца.

Надпреварата, която ще се проведе в столичния парк „Възраждане” от 16.00 ч., носи името на Антони Лютов. Той е един от най-добрите състезатели по паркур, който миналата година умира от рак.

Състезанието е част от събитието "Отбор с мечта".Инициатива има за цел да събере благотворително средства и да популяризира социални каузи чрез спортни предизвикателства и състезания, в широко партньорство с общината, бизнеса, спортната общност и всички граждани.Трима спортисти с различен профил се обединяват, за да допринесат към три организации, които са бенефициенти на събитието – Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания“, фондация Single Step - финалист в ПРОМЯНАТА 2017/2018, най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.  Мисията на “Сингъл степ” е да помогнат на ЛГБТИ младежите (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс) в България да бъдат приети – от семействата си, обществото, и от самите себе си.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.