Тя се обърна към всички онези, които "са притеснени от високия й рейтинг"

Нов скандал заради хората с увреждания се разрази в четвъртък.

Членове на национално представителните организации отправиха тежки обвинения към протестиращите майки на деца в увреждания - че протестите са платени и се прахосват милиони левове държавни пари. 

Майките категорично заявиха, че "милионите се усвояват от организациите от години".

МАЙКИ СРЕЩУ МАЙКИ: Защо законът за личната помощ раздели родителите на деца с увреждания?

Организациите,които представляват хората с уврежданията пред държавата, се заканиха, че започват разследване, с което да докажат твърденията си. 

Омбудсманът Мая Манолова пък обяви, че е готова да подаде оставка, ако подготвеният от нея законопроект за личната помощ бъде приет спешно от парламента. Тя отправи предложението към всички онези, които „са притеснени от високия й рейтинг”.

Манолова настоява още да бъдат приети законопроекти за личния фалит и свръхправомощията на банките, като в замяна ще освободи поста на омбудсман на държавата.

Манолова: Със смяната на един министър държавата не спира да съществува

Аз съм готова да си подам оставката в момента, в който бъдат решени проблемите на майките на деца с увреждания. Предлагам добронамерена размяна на всички, които са разтревожени от високото доверие в мен и институцията и смятат, че това е проблемът. Предлагам срещу моята оставка те да заявят реална подкрепа и да осигурят гласуване в парламента на законите, които решават проблемите на майките и на хората с увреждания – за личната помощ, за социалните услуги и за хората с увреждания. Освен това и два други закона, които уж се подкрепят от всички, които застанаха срещу майките, а именно Законът за частния фалит и за свръх правомощията на банките. В момента, в който осигуря тази подкрепа и се гласуват тези проекти, аз си подавам оставката“, заяви Манолова.

Омбудсманът смята, че сегашната ситуация разделя хората с увреждания. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.