Хубаво е като се говори, да се говори с факти, добави той

"Хубаво е като се говори, да се говори с факти. Първо: Тази охранителна фирма не е сключвала договор с Народното събрание. НС е сключило една година по-рано договор със строителна фирма, която изпълнява проекта за новата зала." Това каза военният министър Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за заместник-социалния министър Султанка Петрова, предаде БГНЕС.

Откриха мъртъв охранител на строеж в бившия Партиен дом

„Самата фирма сключва договори със своите подизпълнители, включително с охранителната фирма. Договорът е сключен на 21 април 2017 г., когато г-жа Петрова не е била абсолютно никой. На 26 март минаха парламентарните избори и тя не беше избрана за депутат. На 4 май беше новото правителство, а тя е застъпила на длъжност заместник-министър на 12 или на 15 май. Къде видяхте конфликта на интереси?”, попита Каракачанов.

По-рано в писмо до Валери Симеонов, Красимир Катакачанов и Волен Сидеров ПГ на БСП за България поиска оттегляне на заместник социалния министър Султанка Петрова след инцидента със загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев.

БСП поискаха Патриотите да оттеглят Султанка Петрова

„БСП най-вероятно не са наясно с тези цифри и тези дати, които аз ви дадох”, заяви Каракачанов пред журналистите. Той каза, че иска да види първо какво се е случило. „Ако примерно инцидентът, който се е случил с това младо момче е по вина на фирмата, би следвало може би тогава да говорим и за някакъв морал, но ако се е случило нещо друго, което не е зависило и не зависи от фирмата, за какво говорим, за каква отговорност тогава да говорим?”, заяви Каракачанов. Каракачанов каза, че днес е разговарял с началника на НСО генерал-майор Данчо Дяков. „НСО охранява периметъра на строежа. Строителната фирма си охранява собствената техника, която използва при строежа.”, посочи той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Редактор: Красимира Кръстева