"Когато ограничим правото на движение, на практика ограничаваме живота", добави той

В УНСС се обучават 100 студенти с над 70% увреждания. В УНСС се обучават хора със зрителни и слухови проблеми, както и трудно подвижни. Тези студенти и докторанти са обект на специално внимание от наша страна. Те използват редица привилегии над тези, които са предвидени в общите законодателни мерки“, заяви ректорът на УНСС проф. Стати Статев, цитиран от БГНЕС.

НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Без държавен прием в специалностите, в които има излишък от кадри

По думите му основният проблем на хората с увреждания е достъпната среда, която в образователното заведение е решена в тяхна полза. 

"Животът е движение, а когато ограничим правото на движение, на практика ограничаваме живота", добави ректорът на УНСС проф. Стати Статев.

МОН даде на прокурор Великотърновския университет

Той обясни, че всички студенти в неравностойно положение, които се обучават в четвърти курс образователна степен „бакалавър“ преминават стаж в реални условия. 

И се похвали: "УНСС е първият държавен университет, който през 2013 г. разработи електронен наръчник за работа с докторанти с увреждания. Имаме и софтуер, който превръща речта в писмен текст и помага на студентите със слухови затруднения".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.