Лидерът на "Атака" обвини Валентин Касабов, че го е блъснал

Бой в парламента. Патриотите стигнаха до физически сблъсък. Малко по-късно партньорите във властта се събраха при премиера, за да изгладят различията помежду си. След срещата Бойко Борисов обяви, че коалицията е стабилна, защото "всичко останало би означавало голям хаос".

След като последните дни „Атака” и Националният фронт за спасение на България влязоха в директен сблъсък и си хвърляха взаимни обвинения в лобизъм, днес ударите продължиха в парламента. Волен Сидеров обяви, че Валентин Касабов от партията на Валери Симеонов го в блъснал в стаята на патриотите, самият Касабов пък нарече обвиненията измислици. Неочакван спасител се яви в лицето на  Веселин Марешки. Той дотича с всичките си депутати от ВОЛЯ, за да пази лидера на „Атака”.

„Казаха, че бият Волен, и идваме да го пазим цялата група”, заяви Веселин Марешки.

Ден след задочните спорове между Волен Сидеров и Валентин Касабов от партията на Валери Симеонов, двамата се изправили един срещу друг в парламентарната стая на патриотите.

СИДЕРОВ СРЕЩУ СИМЕОНОВ: Какво е бъдещето на управлението?

„Бутна ме, защото е изнервен нещо. Защото, според мен, се държи неадекватно. Той вчера говори някакви несъстоятелни неща. Аз съм председател на групата. Избран съм от цялата група, включително от него. Ако той не ме смята за такъв, да напусне. Той е рупор на Валери Симеонов” заяви Волен Сидеров.

Самият Касабов отрече да е влизал в схватка със Сидеров.

„Ако искам да го бурна, за 5 минути ще бъде в нокаут. Но той е болен човек, непълноценен, ще си сложа грях на душата. Трябва да излезе от групата, да си търси друга група или трябва да си търси лекар”, каза още Волен Сидеров.

На помощ на Волен Сидеров дотича лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Борисов: Коалицията е стабилна (ВИДЕО)

„Някой е посегнал на Волен Сидеров и ние бяхме тръгнали да окажем помощ да не го бият в парламента. Но разбрах, че са се справили без нас. Ако трябва, цялата група ще застанем пред стаята му и ще го браним. Срам за парламента, срам за българския народ, трябва да си ходят максимално бързо тези, които са в изпълнителната власт”, заяви Веселин Марешки.

Марешки осъди поведението на двамата от „Обединени патриоти” и с декларация от парламентарната трибуна. Въпреки вътрешните разногласия, от патриотичната коалиция му отговориха задружно.

„Ние искаме като патриоти, толерантни хора да му се дава възможност да води заседанията”, заяви Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.