През последните 24 часа най-много валя в Родопите и по западните склонове на Пирин

Валежите у нас ще продължават и в сряда. Интензивни дъждове, гръмотевични бури и градушки се очакват в Северозападна България до обяд, а след това - и в планините (Предбалкана, Стара планина, Рила, Пирин и Родопите).

Сухо и слънчево ще е само на югоизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса.

ГОРЕЩА ВЪЛНА: Рекордни температури измерени в Германия и Франция (ВИДЕО)

През последните 24 часа най-много валя в Родопите и по западните склонове на Пирин, където количествата са между 75 и 100 л/кв.м. По високите части на Централна Стара планина, в районите на Шумен и Търговище валежите преминаха 50 л/кв.м.

ОПАСНОСТ ОТ НАВОДНЕНИЯ

Дъждовете в много части на България създават опасност от наводнения. През следващото денонощие такива предупреждения има за Черни и Бели Искър. По водосбора на Марица рискът засяга притоците Луда Яна и Въча. В Югозападна България ще трябва да се наблюдават планинските притоци на Струма и Места.

Пороен дъжд в Мездра и околните села

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

По Черноморието в сряда ще е слънчево, с разкъсана облачност до обяд. След обяд и там ще се заоблачи и ще превали, но количествата на валежите ще са незначителни. Живакът в термометрите ще скача до 28-30 градуса в най-топлите часове.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Над планините ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места - значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23 градуса, а в по-високите части - около 16.

Хотелиери се оплакват от отлив на туристи заради лошото време

ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА

В следващите дни критичен ще е четвъртък, когато отново се очакват интензивни валежи на много места в страната. От петък и през почивните дни преваляванията ще намаляват и ще бъдат в западната половина на страната. От събота нататък ще скочат и температурите – до 31 градуса в най-топлите часове.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.