От левицата определиха бедността като заплаха за националната сигурност

Доходите и бедността са истинската заплаха за националната сигурност, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. Тя посочи, че това мнозинство е изчерпано, затова парламентът трябва да се разпусне и да се отиде към предсрочни избори.

Оставките на министрите ще се обсъждат следващата седмица

В изказването си лидерът на левицата подчерта, че тази парламентарна сесия започва с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство.

„В последния месец се случиха две събития и една трагедия, които казват всичко. Не само са съответните месеци и седмици, но и за последните 29 години. Срина се Търговския регистър, блокира целият икономически живот в страната, а държавните институции бяха абсолютно безпомощни да реагират на това. 250 000 души, които държавата е задължила да се застраховат с „гражданска отговорност“, бяха излъгани от застраховател, който правителството е лицензирал”, заяви лидерът на БСП.

По думите й държавата е останала безучастна към тази трагедия. Нинова посочи, че 17-те жертви на автобусната катастрофа край Своге са загинали заради „корупция и кражби”.

„Следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов – Борисов. Поискани оставки от Борисов се оспорват от Цветанов. За какво говори всичко това – за абсолютна нестабилност при управляващите и несигурност в страната“, смята Нинова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.