Първо заседание на кабинета след напрежението при Патриотите

Оставките на Радев, Нанков и Московски се отлагат. Те ще бъдат на дневен ред следващата седмица, след като снощи не бяха обсъдени на коалиционния съвет.

СЛЕД 4-ЧАСОВИ РАЗГОВОРИ: Управляващата коалиция запазва състава си

В същото време най-големите браншови организации в транспорта настояват Ивайло Московски да остане министър. Срещу оставката на регионалния министър Николай Нанков пък се обявиха кметове от страната.

НФСБ остава в управляващата коалиция, но с условия (ВИДЕО)

Съдбата на министерските оставки ще стане ясна в понеделник след коалиционен съвет. От левицата споделят, че не изключват сюжета, в който оставките се оттеглят, така както се случи с енергийния министър Теменужка Петкова и социалния Бисер Петков.

Цветан Цветанов бе категоричен, че отлагане на внасяне на оставките в парламента не е крачка назад, а спазване на коалиционното споразумение.

Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов

„Ако бъдат внесени оставките от министър-председателя Бойко Борисов, от парламентарната група на ГЕРБ ще бъдат подкрепени”, заяви Цветанов.

Сред Патриотите несъгласието с оставките продължава. Опозицията обаче ще подкрепи освобождаването на министерските кресла.

Транспортният бранш пък се обяви в защита на министър Ивайло Московски. Същото направиха и кметове на общини в страната, които обявиха своята подкрепа за регионалния министър Николай Нанков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.