Инспекторатът ще излезе с данни от започналата проверка по сигналите

Обвинения за подставени лица и неизгодни сделки при изграждането на оградата срещу дивите свине в Северна България. Според хора от дърводобивния бранш горските са изградили оградата на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението.

България и Румъния ще си сътрудничат в борбата с африканската чума

Парите за доставката на колове за оградата идват от Агенцията по горите и нейните поделения. Доставчик е фирмата "Ес Ем Джи енд Ко" –  цех за фурнири в Попово с управител Милчо. След сигнал за злоупотреби с дървесина миналата година въпросният муж призна пред скритата камера на NOVA, че е подставено лице на директора на агенцията Гогов, съпругата му Наташа и сина му Георги.

Няма огнище на африканска чума по свинете у нас (ВИДЕО)

Информация за връзката между директора на Агенцията по горите, оградата от над 50 000 кола и фирмата на Милчо изнесоха дърводобивни фирми. Според отговора на агенцията цената на един брой кол за оградата е била 3,25 лв., а средната цена за такива колове - 1,40 лв.

Изградени са 81 км от телената ограда срещу диви свине по границата с Румъния

Милчо признава, че е доставял колове за оградата, но не помни на кого. Според Гогов пък цените за оградата не са завишени.

ЧУМА ПО СВИНЕТЕ: Министърът на земеделието разговаря с Букурещ за заразата

Инспекторатът ще излезе с данни от започналата проверка по сигналите, а след това ще предаде данните от нея на Комисията за конфликт на интереси.

Още по темата вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.