Ще има ли тапи в София на първия учебен ден?

Сериозно предизвикателство пред столичния трафик утре. С първия учебен ден десетки хиляди автомобили ще се завърнат в столицата.  Затова някои от ключовите булеварди, които се ремонтираха през последните дни, ще бъдат пуснати за движение от 17 септември, съобщи заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

От утре ще бъде пуснато изцяло автомобилното движение по бул. „Арсеналски” в София. Ще продължи работата по тротоарите на места, но тя трябва да приключи в следващите няколко дни. От понеделник се пускат за движение и бул. „Васил Левски” в участъка между Ректората и паметника на Васил Левски, ул. „Източна тангента”,  ул. „Цар Симеон” .

Сериозни мерки за сигурност около училищата заради първия учебен ден (ВИДЕО)

Продължава работата по бул. „Монтевидео”, където е положена първата част от асфалтовата и до десет дни също ще бъде възстановено движението. Затвореният бул. „Пенчо Славейков” ще бъде готов до началото на октомври.

Ремонтните дейности ще продължат единствено по ул. „Граф Игнатиев”. Подменя се цялата инженерна инфраструктура в района, подменят се трамвайните релси и едновременно с това се полагат нови гранитни настилки. От Столична община обещават в началото на ноември да бъде пуснато движението на трамваите, но вероятно ремонтите по тротоарите на централната улица ще продължат.

ДНИ ПРЕДИ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН: Езиковата гимназия в Пловдив още е строителна площадка

Гаранция за качеството на ремонтите се дава от фирмите-изпълнители на строителните работи, като от Столична община уточняват, че при некачествено строителство, ще налагат сурови санкции.

Пространството около храм-паметникът "Александър Невски" е част от цялостния проект за обновяване на градския център на София, който включва зоната около храма, ул. „Московска”, част от бул. „Цар Освободител”, ул. „Раковски” . Там рехабилитация ще започне през следващата година и след това ще бъде въведена нова организация на движение, която предвижда ограничения за движението на автомобили в района.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес