Хората обвиниха кмета и полицията, че умишлено крият информация по случая

Масов бой в първия учебен ден породи напрежение сред жителите на Казанлък. Те обвиниха кмета и полицията, че умишлено крият информация по случая. Местните се събраха на протест срещу престъпността. Полицията е реагирала бързо след сигнала за боя в центъра на града, заявиха от службите. Арестувани са двама души.

Един убит в масов бой в ромска махала в Дупница

"От районното управление на град Казанлък незабавно са изпратени сили, които да отидат на местопроизшествието и да установят всички участници в инцидента", заяви старши комисар Георги Хаджиев.


 


Пасторът от ромския квартал заяви, че в региона няма етническо напрежение. Той се извини от името на родителите на младежите, като каза, че те не насърчават подобни постъпки. Въпреки това жителите на Казанлък не са спокойни, защото случаите на ромска агресия са изключително много. Подадени са множество сигнали, но те не са получили адекватна реакция. Целта на мирния протест пред общината е да бъдат взети мерки. 

ТОРМОЗ: Ромска сватба държи три дни цял квартал буден (ВИДЕО)

"За осигуряването на условия за спокойствие, труд и отдих на гражданите са съставени 69 акта, конфискувани са 4 броя уредби и 2 броя каруци за незаконна сеч", каза кметът на Казанлък Галина Стоянова.

По думи на местните съгражданите им се притесняват да изразят мнението си по въпроса, защото след това получават натиск от работодателите си с цел да се запази етническият мир. Според тях е трудно да се работи с местната администрация, защото те толерират "само свои хора". Жителите се притесняват и от репресии заради двойното отношение. 

От общината, заявиха че работят с полицията за сигурността в региона, съставени са много актове. Според институциите етническо напрежение в региона няма, но проблем има.

"Никой не казва, че няма проблем с такъв вид престъпност, но той не е представителна извадка само за Казанлък", категорична беше Гергана Микова, областен управител на Стара Загора.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.