Сигналът изпратиха зрители на NOVA от Лом в рубриката ни "Моята новина"

Ромска сватба на открито държа три нощи цял квартал буден. Сигналът изпратиха зрители на NOVA от Лом в рубриката ни "Моята новина".

По ирония на съдбата сватбарският квартал  е известен с името "Щеш, не щеш". Потърпевшите от силната музика са стотици. Тези, които застанаха пред камера, пожелаха да бъдат скрити лицата им, защото се страхуват от саморазправа.

Изпратеното от зрители видео е малка част от тридневна ромска сватба в Лом. Освен сватбарите обаче, празнуващи по неволя се оказват и всички в квартала. Подготовката започва още в края на миналата седмица, когато огромни шатри изникват под прозорците на два от блоковете в квартала.

АКЦИЯ "ТИШИНА" В ПАВЕЛ БАНЯ: Защо кметът иска да забрани шумните тържества?

Съседите, станали част от празника, без да искат, са безсилни. Не смеят да направят забележка, някои се страхуват да покажат и лицата си.

На третия ден, около 20.00 часа в понеделник, сватбата още продължава, макар и по-скромно. Сватбарите не се притесняват, обясняват, че имат всички разрешителни. Разказват, че тридневната сватба им струвала повече от 20 000 евро, а в една от вечерите ги веселял известен сръбски оркестър.

Полицай пострада при нападение в ромската махала на Хасково (ВИДЕО)

От началото на годината Община Лом е издала над 30 разрешителни за празненства на открито, които да продължават до полунощ. Местната управа обмисля да спре празненствата на открито. Дотогава празнуващите и тези, които опитват да спят, остават на различни позиции.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.