Какви са очакванията на редовите полицаи?

Ден след като стана министър на вътрешните работи, бившият главен секретар на МВР Младен Маринов разговаря със синдикатите в министерството. По думите му тази среща ще е знак към всички служители в МВР и досегашни негови колеги. Обсъдени бяха основните проблеми, които министерството среща и които тепърва предстои да се решават.

Младен Маринов: Не съм говорил с конкретен човек за поста главен секретар

Засега протести на служителите на МВР не се планират. Синдикатите обаче бяха категорични, че новият министър няма да получи 100 дни толеранс, защото излиза от системата. 

КАБИНЕТЪТ „БОРИСОВ” 3: Тримата нови министри се заклеха (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Да даваме време на господин Маринов да се запознае с това какво прави МВР и какви са му проблемите би било обида за самия него. Мога да ви кажа 3 принципни проблема, които не могат да бъдат решени бързо, за съжаление, но които трябва да се решават. Това са хроничното недофинансиране на министерството, първо. Мотивацията на служителите - това е въпрос, който й може, и трябва наново да се работи. И трето - факът, че поне досега министерството се ръководеше не от политици, а от чиновници", коментира Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР

Гледайте повече във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.