Съседи на жертвите са подавали сигнал и за предишен спор в семейството

Прокуратурата повдигна обвинение на четворния убиец от Каспичан. То ще бъде за причиняване на смърт по особено жесток начин на повече от едно лица. Мъжът направи пълни самопризнания и в момента е в следствения арест.

Убийството е изключително жестоко, извършено с брадва и нож. Жертвите са цяло семейство – мъж на 81 години, съпругата му - на 70, и двете им деца - на 46 и 48 години. Убити са от племенника на възрастния мъж заради спор за имот. Убиецът се казва Петър, на 64 години, не е освидетелстван.

Откриха четири тела в къща в Каспичан, има задържан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Убиецът е пенсионер. Живее от три години в Каспичан, като по данни на близки и познати не е контактен и често употребява алкохол. Тепърва ще се изяснява дали е планирал убийството или е действал в състояние на афект.

Петър е осъждан вече за опит за убийство. Присъдата му била условна и е реабилитиран.

През 2015 г. е получeн сигнал от хора от Каспичан за семеен скандал в същата фамилия, съобщи в ефира на "Здравей, България" Ялчъм Расим, директор на ОД на МВР – Шумен. Тогава и двете страни били предупредени от полицията с протоколи, като е трябвало да решат споровете си по съдебен ред.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.