БАБХ вече направила проверка по случая

Бисквити с изтекъл срок на годност в няколко столични училища. В петък сутрин родители сигнализирали директора на столичното 39-о училище, че на децата им в четвъртък са били раздадени бисквити, които обаче се оказали с два етикета.

Нови изисквания към храните в детските градини

След като ги разлепили се оказало, че всъщност срокът на безплатните закуски е изтекъл в началото на септември. Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) вече е направила проверка, която потвърдила сведенията, подадени от родители. Според експертите най-вероятно става дума за манипулация с етикети и сладкишите няма как да застрашат здравето на децата, които са ги консумирали.

УЧИЛИЩНО ХРАНЕНЕ: Наематели на столове срещу нова наредба

Общо поръчаните бисквити били 400 пакета, а фирмата, която отговаря за стола в 39-то училище, обслужва още две училища в София. Оттам са сигнализирали за същия проблем.

Според БАБХ виновните за случилото са фирмата дистрибутор и компанията, която стопанисва стола в 39-о училище. Те ще получат актове още в понеделник. 

Очаква се становището и на фирмата, която е произвела бисквитите. Тя трябва да каже какъв е бил на практика срокът на годност. 

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.