Те бяха изправени на подсъдимата скамейка за нанасяне на лека телесна повреда

Районният съд във Велико Търново освободи двамата мъже, арестувани в четвъртък и обвинени в нанасяне на лека телесна повреда на репортера на „Господари на ефира” Димитър Върбанов. Около час след началото на заседанието задържаните напуснаха сградата на съда без каквато и да било мярка за неотклонение.

Кадри от охранителни камери хвърлят нова светлина върху инцидента с репортера на "Господари на ефира" (ВИДЕО)

Собственикът Иван Иванов и служител на склад, в който екипът на предаването разкри, че се съхраняват стоки с изтекъл срок на годност, бяха задържани за 72 часа. По време на съдебното заседание в петък обаче бяха изгледани записите от охранителни камери в и пред склада. Именно те хвърлиха нова светлина върху случилото се с Върбанов. Първо се вижда как трима души избутват Върбанов от помещението. Кадри от друга камера показват как репортерът пада на земята, но не се вижда дали е хвърлен или пада сам. Не се вижда и дали си е ударил главата, както първоначално разказа той пред камерата на NOVA. Върбанов остава на земята известно време, подпрян на лакът, след което ляга по гръб, а операторът му го снима. 

Позиция на Нова Броудкастинг Груп за събитията, свързани с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов

"Циркаджийска работа", гласеше лаконичният коментар на Иван Иванов след излизането му от съда. 

Там дойдоха и служителите на склада. Именно те разпространили записите от охранителните камери часове преди заседанието на магистратите в петък.

Предвид показаното на кадрите от прокуратурата заявиха, че ще обмислят дали обвиненията срещу мъжете от склада да останат същите. Ще обсъдят и дали да обвинят Върбанов в престъпление срещу правосъдието. А защитата на собственика на склада за храни е категорична, че ще заведе дело срещу Върбанов за уронване на престижа.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.