Според Ростислав Петров целта е да се замаже предишния голям скандал с изтичането на данни на потребителите

Най-голямата досега в историята на Facebook хакерска атака беше разкрита на 25 септември. Твърди се, че засегнатите са били 50 милиона души. В България 2,5 милиона потребители са били „изхвърлени” от социалната мрежа.

Застрашени ли са профилите ни след хакерска атака във Facebook?

„Когато се появи такъв проблем, трябва да се погледне от различни гледни точки. От гледна точка на Facebook това е най-голямата уязвимост, която някога е намирана в социалната мрежа. Моята версия обаче е, че е инсценировка, тъй като когато се случи хакерска атака, трябва да има някакви доказателства. Такива обаче няма”, коментира в „Здравей, България” етичният хакер Ростислав Петров.

Хакнаха Facebook: 50 милиона акаунта са разбити

По думите му целта е да се замаже предишния голям скандал, който се разрази около Facebook заради изтичането на данни на потребителите на социалната мрежа.

„Когато се е случила хакерската атака, никой не излезе да каже колко профила са компрометирани и как се е случило това. Не се казва и за колко време се е случила тя. Всички тези неща не са достоверни”, на мнение е Петров.

Откраднатата информация от Facebook може да е повече от очакваното

Той обясни още, че профилът може да бъде хакнат по много начини, дори и редовно да си сменяме паролата. В този смисъл това не е гаранция за сигурност.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.