Родителите на деца с увреждания обаче отново излязоха на протест

Премиерът Бойко Борисов коментира проблемите на хората с увреждания. Той посочи, че вместо исканите 105 милиона лева, правителството ще отпусне 150 милиона лева от новия бюджет.

Омбудсманът: Реформата означава хората с увреждания да могат да реализират правата си

Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика. Единственият ангажимент, който съм поел към хората с увреждания, е да осигурим в новия бюджет 150 млн. лева за тях. Това е повече от парите за цялата българска култура. Обадих се на Мая Манолова сутринта да й кажа. Говорил съм със синдикатите - всички са против, но въпреки това ще държа това да мине“, посочи министър-председателят.

Родителите на деца с увреждания обаче отново излязоха на протест. Причината - от месеци те настояват за приемането на три закона - за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги. Промените, за които са настоявали обаче, изобщо не влизат в проектозакона.

ЗА РЕФЕРЕНДУМА В МАКЕДОНИЯ

По отношение на референдума в Република Македония, Борисов подчерта: „Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС“.

Премиерът смята, че не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети.

СЛЕД РЕФЕРЕНДУМА: Заев започва преговори с опозицията

„Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят, а ние всячески ще ги подкрепяме“, каза той.

ЗА АВИАЦИЯТА НИ

Премиерът коментира и отварянето на офертите за нов изтребител. Борисов подчерта, че държи бъдещите бойни самолети да бъдат нови.

Три държави предлагат да модернизират авиацията ни

„Държим да бъдат нови, не само за да могат да охраняват нашите летци небето ни. Ако стане война, да имаме най-модерните самолети“, каза Борисов. Той заяви, че са поканени летците от Граф Игнатиево, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото според него именно те са най-добрите летци и ще трябва да летят на тях.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.