Кремъл категорично отрече

Холандската служба за военно разузнаване, съвместно с колегите си от Великобритания, е предотвратила кибератака от страна на Русия срещу Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО), заяви в четвъртък на пресконференция в Хага министърът на отбраната на Нидерландия Анк Бейлевелд, съобщи БГНЕС.

Лондон обвини руското разузнаване в извършване на серия от кибератаки

Кремъл категорично отрече обвиненията. Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков подчерта, че Москва е наясно, че в следващите дни Съединените американски щати и други западни държави периодично ще отправят необосновани обвинения в кибератаки.

Холандия изгони четирима руснаци за шпионаж

Според Рябков целта е "руските и западни журналисти да имат повод постоянно да задават въпроси, да публикуват коментари и коментари на коментарите".

Над 4000 кибератаки се осъществяват всеки ден

"Предполагам, че ГРУ ще се превърне в хаштаг. Съвсем скоро ГРУ ще се използва подобно на #MeToo… Хора ще започнат да правят "каминг аут" – (публично да се разкриват), коментира иронично заместник-министърът.

Според него Западът е изгубил всякакво чувство за мярка. "Те не знаят никакви граници, тази антируска секта няма спирачки", резюмира Рябков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.