Мярката е свързана с намаляването на шума в емблематичния квартал

Властта в Пловдив налага безпрецедентна крайна мярка. Общината забранява пиенето на бира на открито в емблематичния квартал "Капана". Бъдещата европейска столица на културата дори ще постави табели "Пиенето на бира след 22 часа забранено“. Целта на драстичното ограничение е да се намали шума в "Капана" и да се гарантира спокойствието на живущите там.

Кукерско шествие за Хелоуин в Пловдив (ВИДЕО)

Емблематичният квартал е известен в цяла Европа с нощния си живот, непрекъснатите музика и изкуство на открито. Това е на път да се промени завинаги. Над 80 семейства, живеещи в "Капана", са вдигнали ръце от шумните компании, които всяка вечер след 22.00 ч. окупират откритата сцена. Въпреки многобройните забележки живущите по цели нощи не могат да спят.

Пиещите бира на открито са кошмар не само за живеещите в квартала, но и за бизнеса. Шумните комапнии гонили клиентите на заведенията. Има и случаи, в които гости на хотели напускат заради силния шум.

Общината ще монтира табели, които забраняват консумацията на бира на открито след 22.00 ч., за да сложи край на тормоза в "Капана".

Няма виновни за събарянето на единия от Тютюневите складове в Пловдив

Кметът на район “Централен“ Георги Стаматов заяви, че санкциите ще са в размер от 100 до 500 лв. Общинската полиция ще следи дали забраната се спазва. Това се приема на нож от местните. Според тях всичко е въпрос на култура, а не на продажба на бира. Това е творчески квартал и в него винаги ще има шум.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.