Лентата е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм

"Вездесъщият" е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм за 2019 г. Режисьорът на филма Илиан Джевелеков, продуцентът Мила Войникова и актьорът Велислав Павлов дадоха интеврю за "Deadline Hollywood", в което представиха лентата.

"Филмът разказва за мъж, който шпионира околните чрез скрита камера. Това започва като нещо невинно, но се превръща в голям проблем. Героят открива много неща, които преобръщат живота му. Лентата спечели няколко награди на Националния филмов фестивал в България", разказа Войникова.

“Вездесъщият“ е българското предложение за “Оскар” за чуждоезичeн филм за 2019-а

Илиан Джевелеков сподели, че вдъхновението за филма е дошло, когато преди 5 години е осъзнал колко е лесно да се закупи видеокамера. Мнозина злоупотрябват с тези устройства и ги използват, за да контролират близките си. Интернет пространството е пълно с клипове, заснети чрез скрита камера. Точно това накарало Джевелеков да се замисли за проблема. 

"Когато ми предложиха ролята, приех без да се колебая. Смятам, че сценарият е много добър. Всичко във филма започва като игра. Героят си намира оправдание, за да шпионира близките си. Но накрая се пристрастява към това", каза Велислав Павлов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.