Фандъкова провери на място дейностите на настоящия етап от реконструкцията на парка

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонтните дейности в Северния парк. В момента се работи в района при входа на парка в кв. "Свобода" на ул. "Народни будители".

Повече от 95% от дейностите на настоящия етап от реконструкцията са изпълнени. Изградени са поливна система, две нови детски площадки, спортна площадка, кучешка площадка, осветление и канализация, уточни Фандъкова.

Фандъкова: Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествени ремонти

Тя посочи, че през 2015 г. е приключен първият етап на Северния парк, който е бил на стойност 2,5 млн. лв. За този етап са отпуснати около 1,5 млн. лв. По думите й вече е кандидатствано за продължаване на работата по парка. Като краен резултат проектът трябва да включи цялостната реконструкция на този вход на парка, с което на практика ще са обновени около 140 дка паркови пространства.

Районният кмет инж. Димитър Димов посочи, че до края на следващата година се надява да приключи реконструкцията на тази част от Северния парк. Той отбеляза, че се запазва цялата архитектура, която е създадена през 1977 г.

След ремонтите в София - има ли слабости в обществените поръчки?

Йорданка Фандъкова отхвърли обвиненията, че се инвестира само в центъра, и допълни, че огромни инвестиции се правят и в крайните райони като "Надежда" и "Витоша".

„Тази година направихме първия етап на парк "Въртопо" в район "Младост", продължава реконструкцията на розариума в Борисовата градина, в Южния парк беше обновен още един вход откъм бул. "Гоце Делчев", припомни Фандъкова.

Продължава работата в Борисовата градина, в парк "Дружба", както и цялостната реконструкция на Западния парк.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.