Той определя себе си като "възрастов джендър"

69-годишен холандец поиска от съда в родния му град Арнем да смени годината му на раждане с 20 години по-рано. Той смята, че щом е възможно да смениш името и пола си, можеш да смениш и годината си на раждане.

Емил Рателбанд казва, че тялото му е на 49 години, защото мисли позитивно, вегетарианец е, не пие, не пуши и всеки ден изминава 10 км пеша. Ако възрастта му бъде призната официално, той обещава да върне пенсията, която е получавал през годините, в които е бил пенсионер.

Премиерът на Холандия призова хората изобщо да не опитват канабис

"Още преди години лекарят ми каза, че това, което се случва с тялото ми е невероятно. То не се променя с годините. Клетките, костите, зрението и слуха - всичко си е същото. Помислих си, че след като в днешно време можем да сменим името и пола си, можем да сменим и годината си на раждане. Отидох в полицията, за да ми сменят годината на раждане в личната карта, но те ми отказаха", разказва Рателбанд.

От общината в града също следва отказа, затова холандецът решава да отиде в съда. Той трябва да се произнесе до 2 седмици. Рателбанд определя себе си като "възрастов джендър". Шокира страната за първи път още преди 40 години, когато решава да кръсти близнаците си, момче и момиче, Ролс и Ройс - на любимата си марка кола. Той смята да докаже, че 49 години е реалната възраст на тялото му, чрез редица медицински изследвания. Бащата на 7 деца смята, че тялото му не помръдва. 

Холандия обяви, че е в информационна война с Русия

"Аз съм треньор на мисълта. Обучавам хората как да контролират мисълта си. Една добре тренирана мисъл може да промени качеството на живот", каза Рателбанд.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.