Актьорът Христо Шопов разказва за каузата

"Втори шанс“ е документален филм, който разказва за проблема с бездомните кучета, за хората, тяхната ангажираност и безразличие към света, както и отношението им към животните. Проектът е създаден с изцяло благотворителна цел и събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на НПО „Animal Help Mezdra”. Прожекции ще има на 4, 10 и 17 декември от 18:30 ч. в кино "Одеон". Билетите могат да бъдат закупени на касата на киното. Режисьор на филма е актьорът Христо Шопов.

СМЕТ С КАУЗА: Дете събира отпадъци, за да помага на бездомни животни (ВИДЕО)

Станислав Марински е човекът, който се грижи за бездомните кучета в приюта в Мездра. Към момента те са 122. Приютът се намира в село Кремена. Екипът на филма иска да помогне на мястото да продължи да съществува. В момента доброволците се грижат за животните абсолютно безвъзмездно. 

"Впечатлени сме от това, което те правят. Това са едни млади хора, които са загърбили изцяло свободното си време в името на тези бездомни животни", каза Христо Шопов.

Доброволците решават сами да се организират, за да помогнат на животните в града и околните села. Те наемат помещение. Финансово се издържат от дарения. Общината помага с храна. Марински сподели, че в моментите на трудност разчитат на социалните мрежи, за да могат да достигнат до повече хора, които да помогнат на приюта. Въпреки даренията, разходи има постоянно. 

Близо 3600 са безстопанствените кучета в София

"Тези хора не са просто доброволци. Това е техен начин на живот, Те трябва да имат минимална сигурност. Общината поема частична отговорност за животните, но мисля, че може да помогне още. Смятам, че може да се намери начин наемът на приюта да се покрива от общината", заяви Шопов.

Разходите за приюта са свързани не само с наем, ток и храна, но и с лекарства и ветеринарна грижа.

Ако искате да помогнете на бездомните животни, може да дарите средства на банковата сметка на сдружението.

BG09BUIB98881051563900
BIC BUIBBGSF
СДРУЖЕНИЕ В ПОЛЗА НА ЖИВОТНИТЕ В МЗ

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.