Гледайте звездната сага всеки ден от 10 декември в 21.00 ч.

От 10 декември, всеки ден в продължение на седмица, зрителите на KINO NOVA ще могат да се насладят на космически приключения със звездната поредица променила историята на киното - "Междузвездни войни". Още в понеделник режисьорът Джордж Лукас ще отведе феновете назад във времето в "Невидима заплаха", където Дарт Вейдър е деветгодишното момче Анакин Скайуокър, което преследва мечтите си и се изправя срещу страховете в една галактика, разтърсвана от противоречия.

В "Клонираните атакуват" на 11 декември Скайуокър вече е напреднал в овладяването на джедайските умения и му предстои голяма битка в защита на Републиката, в която участват армия от клонинги, граф Дуку и още много фантастични същества.

В "Отмъщението на ситите" (сряда, 12 декември) Републиката е пред падение и от пепелта ще се въздигне новата Галактическа империя, а Оби-Уан и учителят Йода са принудени да се крият. Принцеса Лея пък ще изпрати сигнал за помощ, който достига обикновеното селско момче – Люк Скайуокър в четвъртата част на сагата "Нова надежда" (четвъртък, 13 декември). Момчето се заема с тежката задача да помогне на Бунтовниците, а негови съюзници са мъдрият Оби-Уан Кеноби, самонадеяният Хан Соло, преданият Чубака и дроидите R2-D2 и Си Трипио.

Любителите на сагата могат да гледат "Междузвездни войни: Епизод V – Империята отвръща на удара" на 14 декември по KINO NOVA, когато предстои решителна битка в галактиката в "Завръщането на джедаите". В него уменията на Люк Скайуокър ще бъдат подложени на тест в битка на живот и смърт срещу самия Дарт Вейдър.

В събота смелият джедай ще предприеме трудната борба за освобождаването на Хан Соло, негов спътник е принцеса Лея, а Бунтовниците се съюзяват с племената на Еуоките, за да продължат битките с Имперските сили. Кулминацията настъпва с финалната атака над втората и недовършена "Звезда на смъртта", а изходът от битката определя съдбата на цялата галактика.

Фантастичната седмица ще приключи в неделя, 16 декември със седмия филм от фантастичната поредица – "Междузвездни войни: Силата се пробужда". В лентата от 2015 г. в Империята се появява нова заплаха, а Лея Органа и Съпротивата се впускат в търсене на джедая Люк Скайуокър. Всички сили се обединяват, за да бъде унищожено новото супероръжие, което е заплаха за Новата република.

Не пропускайте седемте филма от сагата "Междузвездни войни" всеки ден от 10 декември в 21.00 ч. по KINO NOVA.