В четвъртък до обяд ще е слънчево почти над цялата страна

До обяд ще е слънчево почти над цялата страна. Облачността ще започне да настъпва от запад-югозапад едва след обяд. В късните часове са възможни превалявания от дъжд и слаб сняг в най-южните райони на страната. Температурите през деня ще са между 3 и 8 градуса. По-топло се очертава в южната половина на страната.

В планините слаб сняг се очаква вечерта в Родопите и в Пирин. Вятърът през деня ще е силен с пориви до 50-60 километра в час. Температурите по високите върхове ще са минус 10 – минус 13 градуса. В ниското – около минус 2 - минус 3 градуса.

В Европа днес ще е напрегнато около Пиренеите, където ще понесат удара на мощен атлантически циклон. Очакват се бурни ветрове и интензивни валежи. Цялото западно крайбрежие на Испания и Португалия е с предупреждения за опасно време. На изток се развива средиземноморски циклон, който ще засегне и нашата страна в началото на уикенда. От него се очаква предимно дъжд заради затоплянето на атмосферата във височина.

В петък ще превали сняг в западната половина на страната. На изток валежите ще са от дъжд, но без значителни количества. В събота ще продължи да вали дъжд на изток. В Северозападна България се очаква сняг, а в неделя ще има по-значителни превалявания в планинските райони на Южна България и на североизток.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.