Искането е концесията за ски зоната в Банско да бъде прекратена

Природозащитници - на флашмоб в подкрепа на Пирин. Екоорганизациите от коалицията „За да остане природа в България” излязоха пред Министерския съвет със ски и сноуборд екипировка.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК 

Те нарекоха сградата на правителството, „най-голямата пързалка в държавата” и поискаха да не се променя концесията за ски зоната в Банско в полза на концесионера.

Правителството започна преговори за промяна на концесионния договор, след като прокуратурата излезе с предложение да се преразгледат концесионната такса и да се прецизира точно каква територия е отдадена за ползване. Природозащитниците поискаха нов концесионер и разваляне на досегашния договор. 

Снимка: Олег Попов, NOVA

МОСВ започва преговори с "Юлен" за промяна на концесионния договор

 „Това да се ходи на протести е демонстрация на силна воля и упоритост, можем да спрем само по един начин - да сме тук”, каза Марта Златева.

„Правителството не търси дебат как да се случат нещата, настроено е за подаръци, защото ще има избори. Ние не вярване на този концесионер - държавата е сложила един чадър, решението е смяна с друг концесионер, който държи на своите обещания и може да е прозрачен и публичен”, обясни Любомир Попйорданов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.